Divízió II. - szezon előtti érdekességek - www.sportmedia.hu

2010.03.09. 03:42 eagles-htw

Divízió II. - szezon előtti érdekességek

2010.03.08.
Football
A másodosztályban idén jóval kiegyensúlyozottabb küzdelemre lehet számítani, mint 2009-ben, nem lesz annyira kilógó csapat, mint tavaly a Rebels. A nyílt bajnokság pedig csak jót tesz a szurkolóknak, még úgy is, hogy a bajnoki cím sorsa nem egy döntőben, hanem az alapszakasz végén dől el.

 
Az első osztály alsóházához hasonló számolgatásra itt nincs lehetőség, részben a két újonc miatt, de nagyon nincs is rá szükség – még egy fél lábon billegő rendszer is azt mutatná, hogy a csapatok között minimális a különbség – papíron.
Ugyanis mint mindig, csak az előző év számaiból tudunk dolgozni, idén azonban már igencsak más a helyzet. Vannak, akik sokat erősödtek, lehetnek olyanok, akik gyengültek, ezt majd egymás közt lerendezik.

Ugyanakkor ez az egyensúly nem minden területen mutatkozik meg, ilyen kivétel az utazás. Nincsenek hatalmas távolságok, de azért össze lehet szedni így is szép távokat a három idegenbeli meccsel.
Pláne úgy, ha valakinek két idegenbeli meccs is helyben lesz (Eagles), míg a Wolves2-nek is jutott egy fővárosi túra – a Cowboys2 azonban mindkét helyi riválisát otthon fogadja, így rájuk több utazás vár.
A legnagyobb táv a Steelers csapatára vár majd (1356km), majd jön a Raptors (1342km); a Mustangs, Enthroners, Wolves2, Cowboys2 eléggé egy csoportba került (830-635km), míg az Eagles szemtelenül kilóg a többiek közül a mindössze 140km körüli távolságukkal – nekik csak Tatára kell leugraniuk.

A páratlan számú csapat miatt csak minden második forduló után lehet rendesen összevetni a tabellát – és ugyancsak a páratlan induló miatt az Enthroners lesz az, aki legkésőbb megkezdi a szereplést, míg az elsőként záró a Steelers lesz.

A mérkőzések elosztását tekintve ’duplázás’ öt csapatra is vár – a Cowboys2, az Eagles, a Wolves2, az Enthroners és a Steelers is játszik majd pihenő hétvége nélkül, míg a legnagyobb szünet a Cowboys2-höz kötődik, nekik lesz 27 napjuk a pihenésre és Eagles és a Raptors elleni találkozó között.
Ugyancsak hasonló érdekesség, hogy a békéscsabaiak egymás után tudják le a három hazai mérkőzést, másnál nincsen ilyen 3-as sor.

A szoros mezőnyben a bajnoki címért igen komoly küzdelem zajlik majd, és igen valószínű, két vereséggel már nem érhet oda csapat az élre – vagy körbeverés lesz 5-1-es csapatok között, vagy tisztán elválik egy veretlen a többiektől – bárhogy is lesz, nagyon izgalmasnak ígérkezik a másodosztály 2010-es szezonja, mely április 3-án rajtol Tatán, a Mustangs és a Cowboys2 összecsapásával.


Koroknai Gergely

Szólj hozzá!

Címkék: szezon előtti érdekességek ii. divízió

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaifutball.blog.hu/api/trackback/id/tr431823049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása